ВУАРР отбелязва Деня на българската просвета и култура под мотото „ОБИЧАЙ, РАБОТИ, УЧИ!“


По повод честванията на Деня на българската просвета и култура и като част от събитията във връзка с 25-та годишнина от създаването на висшето училище, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите организира Ден на отворените врати на 23 май 2017 г. от 10:00 часа.

Академичната общност на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив ще удостои с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ проф. Славик Табаков за изключителен принос за световното развитие на образованието по медицинска физика и развитието на електронно обучение. Проф. Табаков е президент на Международната организация по медицинска физика и директор на три магистърски програми към Кралския колеж в Лондон.

Специално за събитието ВУАРР е поканило за концерт в родния град легендарния Христо Кидиков, който ще зарадва приятелите на висшето училище и своите почитатели с концерт.През целия ден кандидат-студенти, техните родители и всички, за които доброто образование е паспорт за успех, ще могат да се запознаят с бакалавърските и магистърските програми, възможностите за международен студентски обмен и дейността на Кариерния център към висшето училище.

За тези, които няма да имат възможност да присъстват, се организира предаване на живо, а от 14:00 до 15:00 ще се проведе уебинар „Как да получа добро образование и джип?“, в който ще се представи висшето училище и ще се осигури възможност за интерактивна дискусия.

По случай 25-та си годишнина Висше училище по агробизнес и развитие на регионите ще връчи на 25 студенти 25 награди, сред които чисто нов джип Great wall Hover H6, седемдневни почивки, лаптопи, таблети, смартфони и др.
За регистрация в уебинара последвайте линка.
 
Събитията за отбелязване на 25-та годишнина на ВУАРР започнаха през м. януари с представянето на личностната енциклопедия „Изявени пловдивчани” на академичното издателство „Талант“. През м. април в Русе се проведе Международна научна конференция на тема „Социалните науки – Балканите и Близкия Изток“, в която участие взеха над 80 учени от Европейски и Балкански университети. ВУАРР обяви и два литературни конкурса – за есе на тема „Богатство и милосърдие“ и поезия, в рамките на фестивала на книгата „Пловдив чете“, който ще се проведе през м. юни.
 
Информирайте се за възможностите, които предоставя Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, на своите студенти!

23 май 2017 г. 10:00 часа
Висше училище по агробизнес и развитие на регионите
Пловдив, бул. Дунав 78


Входът е свободен!19.05.2017 г.

Честит празник!


Обръщение на Ректора на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите акад. проф. д-р инж. Димитър Димитров
по случай 8 декемвриСтудентски стипендии-Фаза 1

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Със Заповед № РД 09 - 1716 / 27.10.2016 г. на Заместник министър – председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева, е даден старт и е утвърден Графикът за провеждане на кампанията за кандидатстване за стипендии за успех и за стипендии за специални постижения за зимен семестър на учебната 2016/2017 г. по проект № BG05M2OP001-2.003-0001  „Студентски стипендии – фаза 1“, изпълняван по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020.

Допълнителна информация относно проекта можете да получите на място във ВУАРР, на нашия сайт http://uard.bg/, както и на нашата страница във Фейсбук – https://www.facebook.com/uardplovdiv/.

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРОЕКТА МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА:

  
ЕКИП „СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ – ФАЗА 1“, ВУАРР

08.12.2016 г.

ВУАРР – Велико Търново изпрати Випуск 2016

ВУАРР

ВУАРР – Велико Търново изпрати Випуск 2016


370 абсолвенти от Випуск 2016 на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите получиха своите дипломи на 13.10.2016 г. във Велико Търново. Общият успех на завършващите е 5,18.

Ректорът на ВУАРР проф. д-р инж. Димитър Димитров се обърна към възпитаниците на висшето учебно заведение с академична реч, която предизвика бурните аплодисменти на всички присъстващи.
„Нашата мисия е много ясна и проста, тя се отличава от всички други университети в България - да приближим образованието до регионите. Защото един сериозен контингент от българската младеж са дискриминирани по географски и социален признак. Не всички могат да си позволят да учат в „Дървеница”. По- късно се оказа, че това е и европейската политика. Ние сме този университет, който дава предимството едновременно да учим, да работим, да се грижим за семейството си. Това са формите, които ние предлагаме- задочна, дистанционна, индивидуална. Балзак беше казал, че който създава училища- закрива затвори”, сподели проф. Димитров. Той разказа, че е бил на 40 години, когато стартира изграждането на ВУАРР. По думите му още тогава си е поставил за цел да се изграждат можещи и знаещи хора.

„Нашият комплект от специалности покрива всичко, което има в една община- управление, икономика, банки, финанси, преработвателна индустрия, туризъм. Всичко това са специалности, които сме развили, от които регионите имат нужда. Висшето образование в България е добро и аз решително възразявам срешу мои колеги, които говорят за ниско качество. Като председател на Етичната комисия в Националния съвет на ректорите в България, се обръщам към всички ректори да престанат да се самоохулват”, добави проф. Димитров. В същото време той сподели, че в България 10 души се опитват да развалят работата на един човек и призова завършващите да се адаптират към тази реалност. По думите му обаче в другите държави не е по-хубаво, а разликата е, че чужденците изтъкват своите придимства, докато у нас се показва само негативната страна на нещата.

Заместник-ректорът на ВУАРР и директор на филиала във Велико Търново доц. Петър Петров припомни, че за образованието няма раса, възраст и пол. Той сподели, също че обучението е безценно знание.
„А дипломирането е най-голямото събитие в студентския живот. Вие се дипломирате в старата българска столица. Градът, в който се възражда Втората българска държава и е създадена българската конституция. Вие не си изгубихте времето във Велико Търново, гордейте се, че именно от тук започва вашият житейски път. А ние ще сме горди с вас и вашите постижения”, сподели доц. Петров в приветственото си слово. Той припомни философията на Стив Джобс, съветвайки своите възпитаници да живеят всеки ден, сякаш е последен. В същото време доц. Петров посъветва випускниците да не губят връзка с ВУАРР.С приветствие към завършващите се обърна и заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, който поздрави проф. Димитров за силната реч.
„Вие сте избрали правилното висше училище. По стечение на обстоятелствата познавам висшите училища в страната и в този етап, в който те изпитват доста затруднения, вашето висше училище е единственото, което се развива и привлича още студенти”, сподели проф. Камарашев.
Поздрав към Випуск 2016 отправи и заместник областният управител доц. Любомира Попова. Тя пожела на випускниците дипломирането да бъде ново начало за тяхното развитие и реализация.

„Бъдете здрави, мечтайте и нека мотивацията и увереността ви, че ще се реализирате успешно ви водят напред. Дипломата, с която си тръгвате, ще бъде една гаранция за успешна реализация във всяка сфера, във вашия роден край, в мястото, в което изберете да се реализирате”, каза доц. Попова.
Пред всички в залата бяха застанали и златните медалисти, които завършват с отличен успех своето обучение. Ива Тодорова излезе на трибуната със своята дъщеричка и помоли своите колеги да прочетат Академичната клетва, с която дават обещание да работят за просперитета на България и в полза на човечеството.

Гости на дипломирането бяха още кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова, кметът на Килифарево Димитър Събев, директорът на Областна дирекция „Земеделие” Йорданка Стефанова, директорът на Държавен фонд „Земеделие” Тодор Тодоров, преподаватели, родители и приятели на завършващите.
 
Ползвани материали: http://regnews.net/


19.10.2016 г.

Студентски практики

Уважаеми студенти, Стартира изпълнението на проект „Студентски практики“. Може да направите своята регистрация в информационната система на проект “Студентски практики” - http://praktiki.mon.bg/sp. След като попълните всички необходими данни в профила си, Вие ще имате възможност да кандидатствате за обявените позиции от работодатели за професионалното направление, в което се обучавате. Начинът за кандидатстване е следният: след като разгледате публикуваните обяви в секцията „Обяви”, отнасящи се към Вашето професионално направление натискате бутон „Кандидатствай” на онези, които намирате за подходящи. Вашият профил ще стане видим за работодателя по съответната обявена от него позиция. Избраните позиции се появяват в секцията „Моите обяви”, от където ще виждате статуса на обявата. Ако в обявата се изискват мотивационно писмо или други допълнителни документи, изпратете ги на контактите, посочени в профила на работодателя. Екип на проект "Студентски практики"
19.10.2016 г.

Студентски практики

Уважаеми обучаващи организации, Уважаеми ментори и студенти, Във връзка със стартиралия проект „Студентски практики“ - фаза 1, моля при изготвяне на графика за практика да вземете под внимание факта, че договорът за практическо обучение трябва да е подаден във висшето училище за подпис най-късно 10 дни преди датата на стартиране на практиката. Екип на проект „Студентски практики” във ВУАРР
19.10.2016 г.

XII Национална студентска научно-техническа конференция

21–25 Септември 2016, гр. Созопол


Основната цел на Националната студентска научно-техническа конференция е да срещне на едно място студенти, докторанти и млади учени, които ще споделят свои изследвания, разработки и иновативни решения под формата на публикации в над 10 тематични направления. Инициативата ежегодно дава възможност за изява на голяма част от студентската общност от страната и чужбина. Участието в конференцията не изисква такса правоучастие.

И тази година мястото, на което ще се съберат най-будните и активни млади учени, е УСОБ „Лазур“, гр. Созопол. Работните езици, на които ще бъде проведена конференцията, са български и английски.


За конференцията

Тематични направления

Правила и условия за участие

Често задавани въпроси

Шаблон

Регистрационна форма25.08.2016 г.

"О, минало незабравимо, о пресвещени старини!"
Поклон на вас, първоучители!
Светъл празник, български студенти!
Честит 24 май, колеги!
В деня на буквите да изпишем в сърцата си буквата "Б" - като България! България има нужда от обич!

Акад. проф. д-р инж. Димитър Димитров
Ректор на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите


20.05.2016 г.

Направи първата стъпка към успешна кариера в Съдърланд Глобал Сървисиз България

Като част от плана за разширяване на дейността си в България, Съдърланд Глобал Сървисиз ще проведе две презентации във Велико Търново на 20-ти април, сряда. Те ще имат за цел да запознаят жителите на града с компанията, с възможностите за професионална реализация и изискванията на Съдърланд към потенциалните кандидати за работа. Презентациите ще се проведат както следва:

- 10:30 часа, стая 321 в Ректората на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методи“
- 14:30 часа в голямата зала на Културния дом във НВУ „Васил Левски“

Всяка презентация ще бъде последвана от кратки езикови тестове. Всеки желаещ може да направи тест на един от следните езици: английски, немски, френски, италиански или испански. Тестовете не са ангажиращи за участниците, те ще могат да получат професионална оценка за нивото на езика, който владеят.

Повече информация за Съдърланд Глобал Сървисиз

В световен мащаб Съдърланд оперира повече от 30 години. Централният офис на компанията е в Рочестър, Ню Йорк, а останалите и офиси са разпределени в 19 държави по целия свят. Съдърланд отвори първия си офис в България през 2008 година и от тогава се занимава с изнесени услуги или аутсорсинг. Компанията се разрастна значително през последните години, като в момента броят на служителите и в България надхвърля 1400. Основната дейност на компанията е предоставяне на услуги, свързани с поддръжката и управлението на различни продукти и бизнес процеси на клиентите на Съдърланд. Компанията извършва поддръжка на 16 езика.


19.04.2016 г.

Уважаеми колеги,
Уважаеми колеги, Факултетът по икономика в Сплит под патронажа на Министерство на предприемачеството и занаятите на Република Хърватия организира международна конференция 'Summer Jam Croatia 2015'. Конференцията ще се проведе в Хърватия от 22 до 26.08.2015 г. Необходимо условие за участие е доброто владеене на английски език. Темата на конференцията е предприемачеството и развитието на нови бизнес идеи. Желаещите могат да заявят своето намерение за участие, като се свържат с Учебен отдел. Повече информация за събитието можете да получите на интернет адрес www.summerjamcroatia.com


25.02.2014 г.

На 16.02.2015 г. стартира новият медиен проект на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Радио Natural може да се слуша по интернет на http://radionatural.eu/ и е достъпно не само на територията на страната, но и в чужбина. Акцентът в неговата програма е култура, образование и хубава българска музика. По думите на неговия създател, проф. инж. Д. Димитров, Ректор на ВУАРР, радиото не е от типа „това се търси, това предлагаме. Ние ще се стремим да предлагаме непреходните културни ценности, талантливото слово и музика, мъдростта и смеха. Ние ще се стремим и поддържаме у хората духовната хармония.“ Както и самото му име посочва, неговата цел е „естественост, автентичност и истинност, желанието да не се откъсваме от своите корени.“ Нека бъде благословено радио Natural и да облагородява с духовната си мисия днешните и бъдещите поколения!


24.02.2014 г.

ВУАРР Филиал Велико Търново преустановява приема на договори по проект „Студентски практики”, поради изчерпване на лимита за Филиал Велико Търново.


23.09.2014 г.

Министерство на икономиката и енергетиката обявява Национален конкурс за насърчаване на иновационната активност на младите хора в България чрез реализиране на проекта “ТЕХНОСТАРТ“. Целта на проекта е да се подпомогнат младите хора да започнат собствен бизнес в най-ранен етап като им се предостави безвъзмездна финансова помощ в размер до 20 000 лева за всеки одобрен бизнес план.


10.07.2014 г.

Проект "Студентски практики"

Уважаеми колеги-студенти,
Висше училище по агробизнес и развитие на регионите обявява отпускането на допълнителни бройки по проект „Студентски практики“.
Проектът се предвижда да продължи до 31.12.2014 г. ВУАРР ще приема и обработва документи за студентски практики до запълване на бройката.
ВУАРР си запазва правото да преустанови приема на документи, в случай на изчерпване на лимита по проекта или липса на финансови средства.
Договорите Студент-Висше училище, се извеждат от профила на студента и се подават подписани в 3 екземпляра към техническите изпълнители на ВУАРР на адрес: гр. Велико Търново, ул."Никола Габровски"№90, за Милена Стоянова.

Документи, които не отговарят на горепосоченото условие, няма да бъдат приемани и обработвани.

Поради насъбралия се голям брой договори за студентски практики, Ви уведомяваме да посочвате начална дата на практика през месец Август, с оглед своевременното им обработване и качване в системата.

За допълнителна информация: 062/603 936

Екип по проект „Студентски практики“ на ВУАРР


20.06.2014 г.

Класиране за стипендии за летен семестър на учебната 2013/2014 година

Класирането за стипендии за летен семестър на учебната 2013/2014 година е публикувано в интернет страницата на проекта. В секцията "Статистика" можете да видите минималните балове, а след като влезете в профила си, можете да видите дали сте класирани. Екип на проекта


23.05.2014 г.

Кои са силните и слабите страни на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите според критериите на Рейтинговата система на висшите училища?!


13.05.2014 г.

Министерство на отбраната

Областен военен отдел Велико Търново и НВУ "Васил Левски" организират курс за начална и специална военна подготовка за студенти.


09.04.2014 г.

Уважаеми студенти,

Висше училище по агробизнес и развитие на регионите Ви уведомява, че достигна лимита на индикативния брой студенти, провеждащи практическо обучение по Проект BG051PO001-3.3.07-0002 "Студентски практики".


13.01.2014 г.
Уважаеми студенти, редовно обучение,

От 9 декември 2013 г. започва кандидатстването за стипендии за успех и за специални стипендии за зимен семестър на учебната 2013/2014 по проект BG051PO001-4.2.06 „Студентски стипендии” – 3 фаза.
27.11.2013 г.


Поздравление по повод настъпването на първа пролет на проф. д-р инж. Димитър Димитров – Ректор на ВУАРР, към студенти, служители и преподаватели
19.01.2014 г.

Уважаеми студенти, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите Ви уведомява, че достигна лимита на индикативния брой студенти, провеждащи практическо обучение по Проект BG051PO001-3.3.07-0002 "Студентски практики".

До отпускането на допълнителен брой студентски практики за ВУАРР, Ви информираме, че на този етап преустановяваме приема на договори между висшето училище и студентите-практиканти, до увеличаване на лимита за броя включени студенти от ВУАРР. При текущи промени ще Ви информираме своевременно с ново съобщение.

Екип на проект "Студентски практики" при ВУАРР – Филиал Велико Търново.

 
Уважаеми студенти, редовно обучение,

От 9 декември 2013 г. започва кандидатстването за стипендии за успех и за специални стипендии за зимен семестър на учебната 2013/2014 по проект BG051PO001-4.2.06 „Студентски стипендии” – 3 фаза. Повече подробности ще получите http://eurostipendii.mon.bg/. След попълването на формуляра в интернет страницата на проекта тези формуляри се потвърждават от студента, разпечатват се, подписват се от студента и се подават във ВУ. Кандидатстващите за специална стипендия освен формуляр представят и доказателство за участието си в научни, изследователски или практически разработки или в художествено-творчески дейности.
27.11.2013 г.

 
Проект "Студентски практики"

Всеки студент има право да бъде включен в практическо обучение по проекта веднъж в рамките на своето обучение за придобиване на всяка една образователно-квалификационна степен (веднъж като „бакалавър“ и веднъж като „магистър“). За участие в предвидената практика могат да кандидатстват всички редовни и задочни студенти, вписани в Регистъра на действащите и прекъснали студенти и докторанти, поддържан от МОН. Проект “Студентски практики” се изпълнява в партньорство с всичките 51 висши училища в България, създадени в съответствие със Закона за висшето образование. Практическо обучение трябва да проведат над 60 000 студенти. За успешно приключило се счита практическото обучение, проведено в реална работна среда в рамките на 240 часа. След приключването и отчитането на практиката на студента се изплаща стипендия в размер от 480 лв.

 

Уважаеми кандидат-студенти ОКС"Магистър", Напомняме ви, че срокът за записване за учебната 2013/2014 г. е от 04.11.2013 г. до 08.11.2013 г. включително. Очакваме ви!

 

На 01.11.2013 г.от 10:30ч. в Деня на народните будители ще се проведе тържествена церемония по връчване на дипломите на студенти от ОКС"Бакалавър" и ОКС "Магистър" за всички, които са се дипломирали юли месец. Церемонията ще се състои в МДТ "К.Кисимов". Необходимо е всички студенти да са в залата на театъра не по-късно от 9:00ч.

 
ВАЖНО!!!

Всички успешно дипломирани студенти от редовна изпитна сесия ОКС "Бакалавър"и ОКС "Магистър" е желателно в периода до 30.10.2013 г. да се явят в Библиотеката /работно време от 8:00-16:30ч/, на адрес „Никола Габровски” №90 за подпис върху дипломите си. Молим тези студенти, които все още не са изпратили снимки, да го направят в най-кратки срокове.